Vikikaynak:Köy çeşmesi/Arşiv/2021/Kasım

Vikikaynak, özgür kütüphane

Hareket Tüzüğü Tasarı Komitesinin yeni üyeleriyle tanışın[değiştir]

Hareket Tüzüğü Tasarı Komitesi seçim süreci tamamlandı.

Komite çalışmalarına başlamak üzere bir araya gelecek. Komite çeşitlilik ve uzmanlık boşluklarını doldurmak üzere gerekli görürse üç üye daha atayabilecek.

Hareket Tüzüğü tasarı süreciyle ilgilenmeyi düşünüyorsanız, güncellemeleri Meta üzerinden takip edin ve Telegram grubuna katılın.

Hareket Stratejisi ve Yönetim ekibinden teşekkürlerimizle

10.06, 3 Kasım 2021 (UTC)

Celebrating 18 years of Wikisource[değiştir]

Hello Wikisource enthusiasts and friends of Wikisource,

I hope you are doing alright! I would like to invite you to celebrate 18 years of Wikisource.

The first birthday party is being organized on 24 November 2021 from 1:30 - 3:00 PM UTC (check your local time) where the incoming CEO of the WMF, Maryana Iskendar, will be joining us. Feel free to drop me a message on my talk page, telegram (@satdeep) or via email (sgill@wikimedia.org) to add your email address to the calendar invite.

Maryana is hoping to learn more about the Wikisource community and the project at this event and it would be really nice if you can share your answers to the following questions:

  • What motivates you to contribute to Wikisource?
  • What makes the Wikisource community special?
  • What are the major challenges facing the movement going forward?
  • What are your questions to Maryana?

You can share your responses during the live event but in case the date and the time doesn't work for you, you can share your responses on the event page on Wikisource or in case you would like to remain anonymous, you can share your responses directly with me.

Also, feel free to reach out to me in case you would like to give a short presentation about your and your community's work at the beginning of the session.

We are running a poll to find the best date and time to organize the second birthday party on the weekend right after 24th November. Please share your availability on the following link by next Friday:

https://framadate.org/zHOi5pZvhgDy6SXn

Looking forward to seeing you all soon!

Sent by MediaWiki message delivery (mesaj) 09.10, 12 Kasım 2021 (UTC)[yanıtla]

on behalf of User:SGill (WMF)

  • Şöyle kısaca çevirisini yapayım. Vikikaynak'ın 18. yıldönümü için 24 Kasım 2021 TSİ 16:30-19:00 arasında bir etkinlik düzenlenecek. Bu etkinliğe WMF'nin yeni seçilen CEO'su Maryana Iskendar da katılacak. Maryana Vikikaynak topluluğu ile ilgili daha fazla bilgi sahibi olmayı umuyor ve şu sorulara Vikikaynak kullanıcılarının vereceği cevapları görmeyi umuyor:
    • Sizi Vikikaynak'a katkıda bulunmaya motive eden şey nedir?
    • Vikikaynak topluluğunu özel kılan şey nedir?
    • Hareketin (Wikimedia Hareketi) ilerlemesinin önündeki büyük zorluklar nedir?
    • Maryana'ya sormak istediğiniz bir şey var mı? Varsa nedir?
Etkinliğin ana sayfasına buradan ulaşabilirsiniz. Eğer bir sunum yapmak isteyen olursa bununla ilgili olarak User:SGill (WMF)'e ulaşabilir. Bu etkinlik, Maryana Iskendar'ın programı nedeniyle hafta içi yapılıyor. Müsait olamayacaklar için ikinci bir etkinlik daha yapılacak. Uygun gün ve saat topluluk kararıyla belirlenecek. Kendinize uygun saatleri bildirmek için şu adresteki formu doldurabilirsiniz. --justinianus | mesaj 11.41, 12 Kasım 2021 (UTC)[yanıtla]

türkçe olmayan metinler[değiştir]

türkçe olmayan metinleri temizlerken aklıma takılan bir şeyi sormak isterim. biri nogayca, diğeri osmanlıca şu iki örnek görüldüğü gibi türkiye türkçesi değiller. ne yapmalıyız? Nogay Marşı, Şeyh-i Seb’a Seyyit El-hac Mehmet’in İstanbul’a gönderdiği dilekçe.. --kibele 08.24, 19 Kasım 2021 (UTC)[yanıtla]

  • Vikikaynak'ın proje dili Türkiye Türkçesi (ve dolayısıyla TT'nin selefleri.) Osmanlı Türkçesi metinler de Orhun Yazıtları bu selef ilişkisi sebebiyle yer buluyor. Kabaca Eski Türkçe (Köktürkçe -->Uygurca), Orta Türkçe, Eski Anadolu Türkçesi ve Türkiye Türkçesi şeklinde bir sıralama yapılabilir. --Satırdan Kahraman (mesaj) 09.59, 19 Kasım 2021 (UTC)[yanıtla]