XVII asır Bektaşilerinden olduğu tahmin edilmektedir. Bektaşîler arasında birkaç şiiri meşhur olan bu zat,birçokları tarafından Hacı Bektaş-ı Veli addedilmektedir. Bu yanlışlığa şairin bir «Devriye»sindeki:
Horasan'dan gelen Bektaş idim ben
beyti sebep olmaktadır. Şair Dervriye olması bakımından bu şiirde «Musâ» olacak «İsâ» olacak ve «Hacı Bektaş» olduktan sonra da bizzat kendisi olacaktır. Aynı zamanda, XIII üncü asır mutasavvıflarından olan Hacı Bektaş Veli'nin bu ifade ile şiir yazmasına imkân yoktur. Çünkü bu manzumelerdeki ifade hususiyeti nihayet XVı ncı asırda; diğer ikisi de XVI ve XVII inci asırlarda yaşamışlardır. Gerçi bu şiirler, XVI ncı asırda yaşayan Bektaş Çelebi' isnad olunabilirse de o devirde yazılmış mecmualardan hiçbirinde ona tesadüf edilemiyor.
Muallim Baki Bey gönderdiği bir mektupta, bu hususa dair şu malûmatı veriyor «Müminler dergâhı postnişini iken vefat eden İBrahim Mihrabî Baba merhum, Çelebi Cemaleddin Ef. merhumdan naklen Şirî mahlâslı şiirlerin «Bektaş Çelebi»ye ait bulunduğunu müteaddit defalar söylemiştir. Çelebiler içinde üç Bektaş Çelebi vardır. Bunlarıdan birincisi Balım Sultan'ın biraderi Yusuf Çelebi'nin mahdumu olup H. 951 - 988'e kadar çelebilik makamını işgal etmiştir. Hacı Bektaş tekkesinde Kırklar meydanı'nda metfundur. İkincisi, Kalender Sultan'ın torunu Resul Bali'nini oğlu olup 1642 de vefat edip keza Kırklar meydanı'nda defnedilen Bektaş Çelebi'dir. Üçüncüsü, İstanbulda Merdivenliköyündeki bektaşî tekkesinde metfun bulananHacı Feyzullah Çelebi'nin oğlu Bektaş Çelebi'dir. H. 1175 tarihine kadar çelebilik makamında bulunup