Binali Yıldırım'ın 1 Mart 2017 Tokat mitinginde yaptığı konuşma: Revizyonlar arasındaki fark

Vikikaynak, özgür kütüphane
İçerik silindi İçerik eklendi
yeni
(Fark yok)

23.30, 3 Mayıs 2017 tarihindeki hâli


Tokat, Allah’ına kurban. Hey onbeşli onbeşli, Tokat yolları taşlı. Onbeşliler gidiyor, kızların gözü yaşlı.” Tokat Tokat, bugün yine çok güzelsin Tokat. Onbeşlilerin şehri Tokat, Plevne kahramanı Gazi Osman Paşa’nın şehri Tokat. Şehitler diyarı, yiğitler diyarı Tokat, seni gönülden selamlıyorum. 

Artova, Başçiftlik, Erbaa, Niksar, Pazar, Reşadiye, Sulusaray, Turhal, Yeşilyurt, Zile; hepinizi muhabbetle selamlıyorum. 

Bu topraklar yiğit yatağıdır. 15 Temmuz gecesi Tokatlılar alçak FETÖ örgütüne karşı göğsünü siper etti, bayrağına, geleceğine sahip çıktı; Allah sizden razı olsun. O gece Tokat 7 şehidi ve gazileriyle demokrasiye sahip çıktı. Ferhat Koç, Birol Yavuz, Ferhat Kaya, Mustafa Aslan Ankara-Gölbaşı’nda. Hüseyin Kısa, Erdem Diker, Mehmet Güder İstanbul’da şehadet şerbetini içtiler. Bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Gazilerimize hayırlı, sağlıklı ömürler diliyorum. Gerek vatan savunmasında, gerek Fırat Kalkanında DEAŞ’la mücadelede hayatını kaybeden bütün şehitlerimizi rahmetle anıyorum, mekanları Cennet olsun. 

Değerli kardeşlerim; memlekete bir çivi çakmayanlar ne Tokat’ın taşlı yollarını bilir, ne de bu şehrin manevi-maddi zenginliklerini bilir.  Tokat, Nisan’a hazır mısınız? Evet. Hazır mıyız? Evet. Büyük Türkiye için var mısınız? Evet. Güçlü Türkiye için var mısınız? Evet. Aydınlık yarınlar için hazır mı Tokat? Evet. Tokat, işi bitirmiş, maşallah maşallah, 41 kere maşallah. 

Tokat, 16 Nisan’da şefkat tokadını vurmaya hazır mısınız? Evet.

Sevgili kardeşlerim, sevgili Tokatlılar; Amasya’dan geliyoruz. Amasyalıların, şehzadeler şehrinin güzel insanlarının size selamını getirdik. Amasya da böyle güzeldi, böyle muhteşemdi. Ancak Tokat bir başka güzel, Tokat sizinle muhteşem.   İlk mitingi Amasya’da yaptık, çünkü Gazi Mustafa Kemal Atatürk 19 Mayıs’ta Samsun’a çıktıktan sonra Amasya’ya gitti. Orada bir tamim yayınladı. Ne diyordu o tamimde? Milletin istiklalini yine milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır. 

Milletin kararı, sizin kararınız her kararın üstündedir. Meclisin açılmasına o gün Kurtuluş Savaşında yine millet karar verdi, istiklal mücadelesine millet karar verdi, o mücadeleyi de zaferle noktalayan yine milletti. Cumhuriyetin kurulmasına millet karar verdi. Şimdi millet yeni bir kararın arifesinde. Tokat, hazır mısınız? Sandıkta güçlü bir evet diyerek Cumhuriyetimizin, demokrasimizin gücüne güç katmaya hazır mısınız? Eve. Biz Anayasa değişikliğini Meclis’e getirirken dedik ki; sonuç ne çıkarsa çıksın, çünkü bu sonuç yeterli değil, kararı millet verecek. 367’nin üzerinde dahi çıksa yine sandık gelecek, Tokat şefkat tokadını hayırcılara bir güzel indirecek. 

AK Parti milletin partisidir, AK Parti milletin, sizin kurduğunuz bir partidir. Eyvallah. Zile’ye, Kale’ye bizden selam götürün, Turhal’a bizden selam götürün. 

AK Parti milletle yürüyen bir partidir. Biz Tokat’tan, sizden yetki almadan adım atmadık, yine de atmayız. 16 Nisan’da büyük kararı siz vereceksiniz, Başçiftlik verecek, 16 Nisan’da son sözü siz söyleyeceksiniz.

Erbaa, Erbaa’ya selamımızı götürün.

Bakın, Ana Muhalefet Partisi Genel Başkanı referandum günü yaklaştıkça sinirleri bozulmaya başladı, ayarı kaçtı ayarı. Diyor ki, eğer diyor başkanlık sistemi 15 Temmuz gecesi geçerli olsaydı, o zaman Türkiye diye bir şey kalmazdı; bak bak, lafa bak. Bu ne demektir biliyor musunuz? Bu, milletine güvenmemek demektir, milletine inanmamak demektir, bu milleti tehdittir, eğer başkanlık gelirse darbe olacak demektir. 

Kılıçdaroğlu, sen bu milleti tanımayabilirsin, ama bu millet 15 Temmuz’da bütün dünyaya nasıl kahraman bir millet olduğunu, nasıl aziz bir millet olduğunu herkese gösterdi, ne yazık ki sen hala bu milletin gücünün farkına varamamışsın, ömür boyu da varamazsın. 

Gençler, dinleyin, sevgili Tokatlılar; bizim memlekette bir laf var, o da şudur: Önce şapladığını boyayacaksın. Önümüzde bir iş var, önce şu işi bir halledelim. 16 Nisan, hazır mısınız? Evet. Duymadım. Ha işte öyle. 

Bak bak ne diyor, Kılıçdaroğlu vatandaşlara diyor, gidin namusunuzla, şerefinizle, onurunuzla hayır oyu verin. Bu ne demek, bu ne biçim bir laf, böyle bir üslup olur mu? Bir Genel Başkan, Ana Muhalefet Partisi Genel Başkanı nasıl böyle bir dil kullanabilir? Bu, evet diyenlere hakarettir, bu evet diyenlere saygısızlıktır. Bu dil birleştirici değil, bu dil ayrıştırıcı bir dildir. Yani evet diyen namuslu değil, onurlu değil, şerefli değil; hadi oradan. Bu millet öyle bir millet ki, tuzağa düşmez, evet de verir, hayır da verir, ne verirse verir, başımız, gözümüz üstünde yeri vardır. Biz asla bunların seviyesine inmeyeceğiz. 

Değerli kardeşlerim, Tokat’ta güzel bir söz var biliyor musunuz? Ne diyor Tokatlılar? Güneş yarasalara çirkin gözükür. Bunlar istedikleri kadar rahatsız olsun, güney evvel Allah 16 Nisan sabahı Türkiye’nin üzerine doğacak.

Bunlar Tokat’a gelirse, siz bunları doğru Ballıca Kayalıklarına götürün, Ballıca Mağarasına tamam mı? Tamam. Ballıca Mağarasının güzelliklerini görsünler, hem de güneşin, aydınlığın kıymetini anlasınlar; anlaştık mı? Evet. Eyvallah.

Sevgili kardeşlerim, siz bugüne kadar Allah aşkına bunların memleketin hayrına, faydasına herhangi bir işe evet dediğini duydunuz mu? Yavuz Sultan Selim Köprüsü yapılacak, bunlar ne diyor? Hayır. Dünyanın en büyük havalimanı yapılacak, bunlar ne diyor? Hayır. Hızlı tren yapılacak hayırcılar gene en önde. Olmadı Marmaray 150 yıllık ecdadımızın, dedelerimizin hayali gerçeğe dönecek, yine bunlar hayır safında.

Değerli kardeşlerim, bunlar her şeye hayır der, ama köprüyü yapıp bitirdiğiniz zaman herkesten önce onlar geçerler, böyle de bir huyları var. Bugün de hayır diyorlar, hayır demekle kalmıyor evet diyenlere de ileri geri laf ediyorlar, biz bunlara gülüp geçeceğiz. Bunlarla vakit kaybetmeyelim Türkiye’yi bu seviye taşımaz. Türkiye’yi bugünlere getiren AK Parti bundan sonra da 16 Nisan’dan sonra da güçlü iktidar, kalıcı istikrar ilkesiyle, esasıyla kararlılıkla yoluna devam edecek. 

Ben buradan bir çağrı yapıyorum, CHP’ye hayır çağrısı yapacak, HDP hayır çağrısı yapacak, PKK’da hayır diyecek, FETÖ’da hayır diyecek, ama bu millet, Tokat Allah’ın izniyle, gür sesiyle Cumhuriyet Meydanından evet evet evet.

Ben inanıyorum ki, muhalefetin bu tavrından dolayı bu üslubundan sonra CHP’ye, HDP’ye, Saadet Partisine, Büyük Birlik Partisine, diğer partilere de gönül veren bütün kardeşlerimiz Türkiye’nin aydınlık yarınları için evet mührünü sandıkta basacaklar. MHP’ye gönül veren ülkücü, milliyetçi kardeşlerim de evet diye bu kervana zaten işin başından beri dahil oldular. Bölücü örgütün Kandil’deki sözde yöneticileri açıklama yapıyor PKK diyor ki, bu referandum da evet çıkarsa biz biteriz. Evet çıkacak, siz de biteceksiniz, FETÖ’da bitecek.

Değerli kardeşlerim, sevgili Tokatlılar, 16 Nisan’da sandığa gidiyoruz ve 18 maddelik anayasa değişikliği için kararımız veriyoruz.  Neden böyle bir değişiklik yapacağız? Burası önemli. Niye sevgili kardeşlerim, ne oldu durup durdukça anayasa mı değiştiriyoruz? Bizim bu ülkede artık darbelerle, vesayetlerle, dayatmalarla kaybedecek bir günümüz bile yok daha hızlı yol olmamız lazım. Cumhuriyetimizin 100. yılına giderken muasır medeniyetler seviyesine Türkiye’yi ulaştırmak, Türkiye’yi dünyada parmakla gösterilen 10 ülke arasına sokmaya ahdettik, karar verdik bunun için sandığa gideceğiz, bunun için hazır mısınız? Evet. Güçlü Türkiye için var mısınız? Evet. Aydınlık yarınlar için hazır mısınız? Evet. Yeni sistemle seçim yapıldığı, sandıklar açıldığı andan itibaren 5 yıl görev yapacak hükümet belli oluyor. Öyle seçim yapalım, hele bir bakalım kim iktidar olacak, kim başbakan olacak böyle bir şey yok. Seçimin kimi kazandığını, kimin seçim kazandığını siz karar vereceksiniz. Kapılar arkasında birileri karar vermeyecek. Hükümeti de sandıkta siz kuracaksınız. 

Evet, sevgili gençler, kızlar eyvallah, biz sadece Yaradan’ın huzurunda eğiliriz, başka hiçbir yerde eğilmeyiz. Erbaa Erbaa hazır mı Erbaa? Evet. Eyvallah. Bu ülke Türkiye Hükümetler kurulmadı çok büyük bedeller ödedi. Seçimden eğer tek parti çıkmazsa o zaman işler kötü, ayıkla pirincin taşını. Günlerce hükümet kurulmaz, hükümet kuruluncaya kadar da hayat durur, ekonomi durur, işler durur. Peki, böyle kurulan bir hükümetten hayır gelir mi? Bu memlekette 25 gün süreli hükümetler kuruldu. Düşünün, 1923 yıl şimdi 2017 94 sene geçmiş. Eğer bu hükümetler 4 yıl boyunca görev yapsaydı 65’nci Hükümetteyiz gençler 65’nci Hükümetteyiz, eğer her hükümet 5 yıl görev yapsaydı bırakın 5 yılı 4 yıl görev yapsaydı 65’nci Hükümete sıra 2183 senesinde gelecekti. Şu hale bak hükümet ömrü 16 ayı geçmiyor. 16 ayda ne yapacak? Gelir tebrikleri kabul eder, brifingleri alır, ondan sonra da valizini toplar vedalaşmaya başlar. Hizmet, Amasya Çevre Yolunu kim yapacak? Amasya Havalimanı ne olacak? Allah kerim. Niksar-Tokat yolu ne olacak? Çamlıbel Tünelini kim yapacak? Ama onu da bir yapan bulunur, onun da bir Ferhat’ı vardır. AK Parti, Recep Tayyip Erdoğan, onun arkadaşları evvelallah.

Gençler diyor ki, biz 16 Nisan’ı beklemeyiz diyorlar, o kadar vaktimiz yok. Onlar bugün kararı vermişler, siz de şahitlik ediyor musunuz? Evet. Şahit misiniz? Evet. Şahit misiniz? Evet. Allah mübarek etsin, tebrik ediyorum.

Fatih, Gönül’ü eş olarak kabul ediyor musun? 

DAMAT FATİH- Sayın Başbakanım, sizlerin ve Tokatlıların huzurunda sonsuza kadar evet diyorum.

BİNALİ YILDIRIM- Gönül hemşehrim, Refahiyeli.

Gönül, Fatih’i eş olarak kabul ediyor musun?

GELİN GÖNÜL- Bütün kalbimle evet. 

BİNALİ YILDIRIM- Ben şimdi nikah memuru oldum, ben de Belediye Başkanının bana verdiği yetkiye dayanarak sizleri karı-koca ilan ediyorum, Allah mesut, bahtiyar eylesin, Allah iki cihan saadeti versin. 

Gençler, size bir öğüdüm var, evlilikte başarının sırrı... 

Sen geç kaldın ha…

NİKAH MEMUR- Allah razı olsun Başbakanım, yetiştik.

BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM- Evet, defter de geldi.

Bir sır vereyim mi sana? İtaat et, rahat et. Bir de birbirinize “peki” demesini bilin tamam mı? Biriniz sinirlendi mi öbür peki diyecek veya tersini yapacaksınız, gül gibi geçinip gideceksiniz.

Aslında evlilik uzun ince bir yol, ama telaşlanmayın, o yolları sizin için uzun duble yol haline getirdik, işiniz kolay olacak. Bu yolda zaman zaman zorluklarınız olacak, zorlukları paylaşıp azaltacaksınız, mutlulukları da paylaşıp artıracaksınız, böylece bir ömür boyu sevgiyle, samimiyetle, sadakatle beraber mutlu şekilde bu evliliği sürdüreceksiniz. 

Değerli Tokatlılar, bu gençler çok şanslı. Bakın binlerce, onbinlerce tokatlı bu evliliğe, bu mutluluğa şahadet ediyor, şahit misiniz? Evet. Şahit misiniz? Evet. Binlerce evet, onbinlerce evet.

Evet, şimdi defteri vermeden önce Cumhurbaşkanımızın da size bir öğüdü var, selamı var, anladınız değil mi, tamam mı? Daha açık söyleyeyim mi? Senin haberin yok, bak orada işaretleri görüyorsun, artmış artmış.

Bir olur garip olur, iki olur rakip olur, üç olur denge olur, dört olur Rabia olur.

Evet, Allah hayırlı, uğurlu etsin, Allah mesut, bahtiyar etsin, en kötü gününüz böyle olsun. 

Şimdi defteri kime verelim? Fatih’e verelim diyenler. Gönül’e verelim diyenler. Fatih, laf aramızda sen doğuştan kaybetmişsin, yapacak bir şey yok. Ama ben sana bir kıyak yapayım, bu cüzdanı sana vereyim, bunu gerçek sahibine, Gönül’e sen teslim et de ilk günden, ayrı gayrı olmasın, hadi bakalım.

Görüyorsunuz, iş içinde iş çıkarttık. Kime niyet, kime kısmet. Demek ki bu gençlerin de bugün bu mutluluğuna Tokat’ta onbinlerin önünde şahitlik etmek varmış. Allah mesut, bahtiyar etsin. 

Sevgili kardeşlerim, şimdi bunlar niye bu değişikliğe karşı çıkıyorlar, anlamak mümkün değil. Biz diyoruz ki, yargı bağımsız, anayasada yazıyor, bağımsız olması yetmez, tarafsız da olsun; kötü bir şey mi? Yok, olmaz diyorlar, karşı çıkıyorlar. 

Biz diyoruz ki, gençler 18 yaşında gidiyor oy kullanıyor, muhtar seçiyor, milletvekili seçiyor, belediye başkanı seçiyor, ama kendisi seçilmeye gelince, ya sen daha küçüksün, biraz bekle. Ne kadar bekleyecek? 25 yaşına kadar. Kardeşim, seç demeye gelince gençleri hatırlıyorsun da, ben de seçileceğim, ben de sorumluluk alacağım, ben de siyasetin içinde olacağım diyen gençlere neden karşı çıkıyorsun? Gençler, unutmayın, 18-25 yaş arasında 7,5 milyon gencimiz var, bu gençlerin siyasete girmesine, seçilmesine Cumhuriyet Halk Partisi karşı çıkıyor. Siz sandıkta bunun cevabını vermeye hazır mısınız? Evet. Hazır mısınız? Evet.

Ne diyorlar, efendim, Türkiye’de gençler apolitik, siyasetle ilgilenmiyor; öyle mi? Hayır, bal gibi de ilgileniyorlar. Niye? 15 Temmuz’a gidelim, 15 Temmuz’a. Cumhurbaşkanımızın çağrısını duyan, bu bir kalkışma dediğimizde meydanlara inen en önce gençler oldu. Tanklara, toplara, uçaklara karşı göğsünü siper eden, bayrağı yere düşürmeyen sizdiniz, gençlerdiniz, siz bizim gururumuzsunuz, siz bizim geleceğimizsiniz. 

Değerli kardeşlerim; 16 Nisan’da yapacağımız değişiklik merhum Türkeş’in, merhum Erbakan’ın, merhum Turgut Özal’ın, merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun, Süleyman Demirel’in siyasi hayatı boyunca istedikleri, yapmak istedikleri, ama nasip olmayan önemli bir değişikliktir. Türkiye uzun yıllardır bu konuyu tartışıyor. Ama AK Parti öyle bir partidir ki sorunları torunlara bırakmaz, sorunların üzerine giderek çözümlerini üreten bir partidir. Dağ gibi sorunları, dağ gibi hizmetlere dönüştüre dönüştüre geliyoruz. 

Bir de diyorlar ki; efendim, tek adam. Kafayı takmış, tek adam tek adam. Ya ne kıskanıyorsun, cumhurbaşkanı seçilirse sen de gel yanında yardımcı ol. 

Evet, tek adam olacak, ama arkasında dağ gibi millet olacak, millet, milletin adamı olacak, darbecilerin adamı değil. Millet sandıkta yetkiyi verecek, diğer seçime kadar her türlü hizmeti bekleyecek. Çalışmadı, iş yapmadı, vakti boşa geçirdi, mühür milletin elinde. 

Değerli kardeşlerim, güzel hemşehrilerim; Erdoğan için değil her doğan için seçim yapıyoruz, karar veriyoruz. Erdoğan’a değil her doğana, Türkiye’nin geleceğine karar veriyoruz. İnşallah yeni sistemle sağlıklı, istikrarlı bir sisteme kavuşmuş oluyoruz. 

Şimdi tekrar soruyorum; büyük değişime hazır mısınız? Evet. Güçlü memleket için hazır mısınız? Evet. Çocuklarımız için, gençlerimiz için var mısınız? Evet. 

Değerli kardeşlerim, gücümüz millet, kararımız evet. Tüm kalbimizle kararımız evet.

Şimdi biraz da Tokat’ı konuşalım, tamam mı? Tokat’a 14 yılda 10,5 milyar, 10,5 katrilyon yatırım yaptık. Eğitimde Tokat’a tamı tamına 1687 derslik yaptık. Ne demek 1687 derslik? 16 dersliğe bölsen, ne kadar okul yapıyor, 10 dersliğe bölsen 167 okul yapıyor. Yatırımlarla Gazi Osman Paşa Üniversitesini daha da büyüttük. Üniversiteye üç fakülte, bir yüksekokul ilave ettik. 2002 yılında 2092 olan Tokat’taki üniversite yurt kapasitesini 8500’e çıkarttık tam 3 kattan fazla. Yeni yurtlar yapmaya devam ediyoruz, inşallah 1400 kapasiteli yurdu bu sene hizmete alacağız. Futbol sahası, gençlik merkezi, spor salonu, toplam 24 adet tesisi gençlerin hizmetine verdik. Ve 14 yılda Tokat’a 1 milyar 100 milyon kaynak ayırarak ihtiyaç sahiplerinin, şehit yakınlarının, asker ailelerinin, engellilerin, eşi vefat eden ve hiçbir geliri olmayan ailelere gereken yardımları yaptık ve onlara maaş bağladık. 686 Tokatlı asker ailesine askerlik süresi boyunca maaş bağladık. Sağlıkta 14 yılda Tokat’a 385 milyon yatırım yaptık, toplamda 1000 yataklı 7 hastaneyi yapıp hizmete aldık. Mevcut hastaneleri yapılan ilave bloklarla büyüttük. Toplamda 310 yatak kapasiteli 3 hastanenin de inşaatı devam ediyor. Artova, Sulusaray, birer ilçe hastanesi yapıyoruz müjdesini veriyorum hayırlı, uğurlu olsun. 14 yılda 762 konut yaparak ülkemizin çehresini 762 bin konut Türkiye çapında yaparak ülkemizin çehresini değiştirdik. 4104 adedi de Tokat’a düştü. Turhal, Niksar’da adalet saraylarını yeni baştan yaptık. Tokat’ın güzel türküsü ne diyor? Tokat yolları taşlı, ama biz artık Tokat’ta taşlı yol bırakmadık. 2002 yılına kadar Tokat’ta sadece 16 kilometre bölünmüş yol vardı, 14 yılda bunun üzerine sıkı durun, tam 242 kilometre bölünmüş yol yaptık 15 kat 15 kat. Yolları böldük hayatları birleştirdik, yolları böldük milleti birleştirdik, doğuyla batıyı, kuzeyle güneyi bir araya getirdik.

Evet, şimdi yolların kuralı da var unutmayın tamam mı? Şimdi sıkı durun, Tokat hazır mısınız? Evet. Tokat’a çok güzel bir havalimanı yapıyoruz hayırlı, uğurlu olsun. Milletvekilleri Tokat milletvekillerimiz bu işin peşindeler. Hele bir tanesi var benim başımın etini yedi. Bu Zeyid Aslan var ya Tokat Havalimanı da Tokat Havalimanı. Neyse artık Tokat’a yakışan en güzel havalimanını yapıyoruz. Bu mevcut havalimanı küçük, hava şartlarından dolayı pisti kısa uçak inmiyor. Onun için yeni her zaman uçakların inip kalkacağı havalimanını yapmaya karar verdik. Dolayısıyla, artık Tokat’ta havalimanı diye bir sorunumuz kalmayacak. Gelirken gördüm bir yazı yazmışlar, Tokat evet demeye hazır. Başbakanım, Tokat’ın yeni organize sanayi sitesini açmaya da hazır mısınız? Evet, hazırız. Yeni sanayi sitesini de, ikinci bir siteyi de Tokat’a kuracağız. Hadi hayırlı uğurlu olsun. 

Tokat-Turhal demiryolunun güzergahını belirlemek için proje çalışmalarını başlattık. 

Orman ve Su İşlerinde Tokat’a 14 yılda 1 katrilyon 300 milyon liralık hizmet yaptık. 16 adet barajın, 6 adet göledin proje çalışmaları da devam ediyor. 

Çiftçilerimize, hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımıza Tokat’ta 712 milyon tutarında tarımsal destek verdik. Tokat’ta ata yadigarı birçok eseri onardık, ihya ettik. Tokat, Turhal, Niksar, Zile, bizim dönemimizde doğalgazla buluştu mu? Evet. Buluştu mu? Bitti mi? Bitmez, inşallah daha fazlasını yapacağız. 

Yeni dönemde hızımıza hız katacak, gücümüze güç katacak, Türkiye’ye daha çok eserler kazandıracağız. Çünkü siz her şeyin en güzeline layıksınız. Birlikte çalışacak, ülkeyi daha da büyüteceğiz, şehirlerimizi daha da güçlendireceğiz. 

Sevgili Tokatlılar, artık geldik işin sonuna. 16 Nisan’a kadar boş durmak var mı? Kapı-kapı dolaşacağız, bütün kardeşlerimize yeni sistemi anlatacağız, broşürleri her kapıya bırakacağız, gönüllere hitap edeceğiz. Muhalefet gönülleri kırabilir, ama bizim gönüller yaparak, gönüller fethederek ilerleyeceğiz. Söz veriyor musun Tokat? Evet. 16 Nisan’a kadar durmadan, yorulmadan çalışmaya var mısın? Evet. Güçlü Türkiye’yi inşa etmeye hazır mısınız? Evet. Aydınlık yarınlara yürümeye var mısınız? Evet.

Hanım kardeşlerim, hazır mısınız? Evet.

Genç kardeşlerim, hazır mısınız? Evet.

Tokat, hazır mısınız? Evet. Maşallah maşallah. Tokat işi bitirmiş. Tokat’ın plakası kaç? 60. Yeter mi? Kaç fazla? 70’de anlaşalım mı? 60+10, çünkü 10 sene önce zaten 60’ı verdiniz. Aradan geçti 10 sene, her seneye 1 puan, etti 70. Helali hoş olsun. Allah yar ve yardımcımız olsun. Rabbim Tokat’ı, Türkiye’yi, tüm milletimizi muhafaza eylesin. Allah sizlerden razı olsun. Tokat’ı sizlere, sizleri de Allah’a emanet ediyorum. Sağ olun, var olun, Allah’a emanet olun değerli kardeşlerim.