Kullanıcı:METIN GUZEL REALIST
==
ANKA
[düzenle]==
Başlık metni
[düzenle]== anka kusu kullerinden dogdu.
ANKARA agustos 1964
Cemile, ayaginda yesil lastik ayakkabilari, basinda cemberi, Ankara garina, her gun inen yuzlerce anadoludan gelen koylulerden biri idi, bilmeyen anadolunun hangi koyunden geldigi, neden bu agustosun sicaginda, ankarada ne isi oldugunu nerden bilecekti, hamile oldugu belli idi, telasli telasli,tahta bavulunu aradi, buba dedi buba geldikmi ankaraya? nerde bu benim herif? demeden bir ses duyuldu.
- cemile geldinmi? buba nasilsin? derken bavullara yapisti, ustunde buyuk harflerle HACI BEKIR yazili yesil kamyona dogru bavullarla yuruduler.
Mehmet askerden once Isatanbulda calismis, askerden sonra ankaraya geleli daha bir ay olmamisti, bir koylu akrabanin evine vardiler. Akrabalari yakin koydendi,Cemilenin babaocagindan cok iyi karsiladilar, yemek hazirdi, hem yemek yiyorlar hemde anlatiyordu; Cemile anlatmaya basladi:
Teyzem, irgatligi biraktik geldik, saplar harmanda kaldi, dedim valla durmam, bu beni ucuncusu ikisini topraga verdim, dedim kayinbabam elde yok avucda yok dedi, Memet daha yeni askerden geldi , sekerci HACIBEKIRE girmis yeni , ondada para yok bubam harmanda donen iki okuzden birini satti zar, zor, kimsede para yok. kaldi ortada yiginlarla sap, olsun dedim lanet olsun bu koyde daha kac bebek gomecegim, bu arada, yemeklerde yenmis , sofra toplanmis, bulasiklari birlikte yikiyorlar, teyze yok agzin burnunda desede Cemile hem yardim ediyor hem de sozlerine devam ediyordu.