Kişi:Barbaros Hayreddin Paşa: Revizyonlar arasındaki fark

Vikikaynak, özgür kütüphane
İçerik silindi İçerik eklendi
Nosferatü (Tartışma | katkılar)
yeni
 
Suelnur (Tartışma | katkılar)
kDeğişiklik özeti yok
10. satır: 10. satır:
}}
}}


*[[Gazavat-ı Hayrettin Paşa]] - "Gazavat- Hayrettin Paşa"nın baş tarafında da belirttiği gibi kendi biyoğrafisini Durak Reis'e yazdırmıştır. Türk Edebiyat Tarihinin ilk otobiyoğrafi denemesidir. [[Kanuni Sultan Süleyman]] bir gün huzuruna çağırmış ve ferman etmiş:" ''Bre hayrettin bir kulun ömrüne bu kadar az zaman da bu kadar çok fütuhat düşmez. Siz insmisiniz yoksa cin misiniz? Bana ister manzum ister mensur bir eser yaz ben de haine-i amiremde saklayayım ki bizden sonra gelecek nesillere ibret ve ders olsun.''" Bu ferman üzerine kendi söylemiş, Durak Reis yazmıştır.
*[[Gazavat-ı Hayrettin Paşa]] - Türk Edebiyat tarihinin ilk otobiyografi denemesidir. Eserin baş tarafında da belirtildiği gibi Barbaros Hayreddin Paşa biyografisini Seyyid Muradi'ye yazdırmıştır. [[Kanuni Sultan Süleyman]] bir gün Barbaros Hayreddin'i huzuruna çağırmış ve ferman etmiş:" ''Bre hayrettin bir kulun ömrüne bu kadar az zamanda bu kadar çok fütuhat düşmez. Siz in misiniz yoksa cin misiniz? Bana ister manzum ister mensur bir eser yaz ben de haine-i amiremde saklayayım ki bizden sonra gelecek nesillere ibret ve ders olsun.''" Bu ferman üzerine kendi söylemiş, Seyyid Muradi yazmıştır.

22.30, 24 Aralık 2007 tarihindeki hâli

Kişi dizini: H Barbaros Hayreddin Paşa {{{soyismi}}}
Ayrıca bakınız: Vikipedi maddesi, Commons galerisi, sözleri. Osmanlı tarihinin ünlü denizcilerinden, kaptanıderya.
Barbaros Hayreddin Paşa


  • Gazavat-ı Hayrettin Paşa - Türk Edebiyat tarihinin ilk otobiyografi denemesidir. Eserin baş tarafında da belirtildiği gibi Barbaros Hayreddin Paşa biyografisini Seyyid Muradi'ye yazdırmıştır. Kanuni Sultan Süleyman bir gün Barbaros Hayreddin'i huzuruna çağırmış ve ferman etmiş:" Bre hayrettin bir kulun ömrüne bu kadar az zamanda bu kadar çok fütuhat düşmez. Siz in misiniz yoksa cin misiniz? Bana ister manzum ister mensur bir eser yaz ben de haine-i amiremde saklayayım ki bizden sonra gelecek nesillere ibret ve ders olsun." Bu ferman üzerine kendi söylemiş, Seyyid Muradi yazmıştır.